Rakennuskonevuokraamo Cramo on ottanut käyttöön “pilliinpuhallusjärjestelmän”.

Euroopan neuvosto antoi toukokuussa suosituksen, että yritykset tarjoavat työntekijöilleen mahdollisuuden ilmoittaa epäilyttävästä toiminnasta pilliinpuhallusjärjestelmän kautta.

“Pilliinpuhallusidea on syntynyt Yhdysvalloissa, ja sen taustalla ovat muun muassa Enron-yhtiössä tapahtuneet laiminlyönnit. Pilliinpuhaltaminen on osoittautunut hyvin tehokkaaksi tavaksi saada tietoa korruptioepäilyistä”, ulkoistettua pilliinpuhalluspalvelua tarjoavan konsulttiyritys WhistleB:n partneri Karin Henriksson sanoo tiedotteessa.

Cramon käyttöön ottamalla alustalla työntekijä voi ilmoittaa halutessaan anonyymisti epäilyttäväksi havaitusta toiminnasta verkkosivujen tai matkapuhelimen kautta.

“Meille yhtiönä oli tärkeää, että vaikka kyseessä on anonyymi ilmoitus, voimme kuitenkin kommunikoida ilmoituksen tekijän kanssa nimettömästi”, Cramon viestintäjohtaja Anders Collman sanoo.

“Tämä suojaa ilmoituksen tekijää, mutta tarjoaa myös meille yrityksenä mahdollisuuden tutkia, onko ilmoitus asianmukainen vai ei.”

talouselama.fi

Contact us

Related articles

How can I help you?
+

Hi,

Please, fill in the form, and we will get back to you shortly by e-mail.

Thank you for getting in touch. We will get back to you as soon as we can (during office hours Central European Time).