Kauppalehti and Talouselämä, leading Finnish Business Papers about Cramo implementing WhistleB´s service solution.

Rakennuskonevuokraamo Cramo on ottanut käyttöön “pilliinpuhallusjärjestelmän”.

Euroopan neuvosto antoi toukokuussa suosituksen, että yritykset tarjoavat työntekijöilleen mahdollisuuden ilmoittaa epäilyttävästä toiminnasta pilliinpuhallusjärjestelmän kautta.

“Pilliinpuhallusidea on syntynyt Yhdysvalloissa, ja sen taustalla ovat muun muassa Enron-yhtiössä tapahtuneet laiminlyönnit. Pilliinpuhaltaminen on osoittautunut hyvin tehokkaaksi tavaksi saada tietoa korruptioepäilyistä”, ulkoistettua pilliinpuhalluspalvelua tarjoavan konsulttiyritys WhistleB:n partneri Karin Henriksson sanoo tiedotteessa.

Cramon käyttöön ottamalla alustalla työntekijä voi ilmoittaa halutessaan anonyymisti epäilyttäväksi havaitusta toiminnasta verkkosivujen tai matkapuhelimen kautta.

“Meille yhtiönä oli tärkeää, että vaikka kyseessä on anonyymi ilmoitus, voimme kuitenkin kommunikoida ilmoituksen tekijän kanssa nimettömästi”, Cramon viestintäjohtaja Anders Collman sanoo.

“Tämä suojaa ilmoituksen tekijää, mutta tarjoaa myös meille yrityksenä mahdollisuuden tutkia, onko ilmoitus asianmukainen vai ei.”

talouselama.fi

Contact

Your message was successfully send. We will get in contact with you as soon as possible.

There seems to be some problem when sending your message. Try again soon.