Kauppalehti and Talouselämä, leading Finnish Business Papers about Cramo implementing WhistleB´s service solution.

Rakennuskonevuokraamo Cramo on ottanut käyttöön “pilliinpuhallusjärjestelmän”.

Euroopan neuvosto antoi toukokuussa suosituksen, että yritykset tarjoavat työntekijöilleen mahdollisuuden ilmoittaa epäilyttävästä toiminnasta pilliinpuhallusjärjestelmän kautta.

“Pilliinpuhallusidea on syntynyt Yhdysvalloissa, ja sen taustalla ovat muun muassa Enron-yhtiössä tapahtuneet laiminlyönnit. Pilliinpuhaltaminen on osoittautunut hyvin tehokkaaksi tavaksi saada tietoa korruptioepäilyistä”, ulkoistettua pilliinpuhalluspalvelua tarjoavan konsulttiyritys WhistleB:n partneri Karin Henriksson sanoo tiedotteessa.

Cramon käyttöön ottamalla alustalla työntekijä voi ilmoittaa halutessaan anonyymisti epäilyttäväksi havaitusta toiminnasta verkkosivujen tai matkapuhelimen kautta.

“Meille yhtiönä oli tärkeää, että vaikka kyseessä on anonyymi ilmoitus, voimme kuitenkin kommunikoida ilmoituksen tekijän kanssa nimettömästi”, Cramon viestintäjohtaja Anders Collman sanoo.

“Tämä suojaa ilmoituksen tekijää, mutta tarjoaa myös meille yrityksenä mahdollisuuden tutkia, onko ilmoitus asianmukainen vai ei.”

talouselama.fi

Contact us

Your message was successfully send. We will get in contact with you as soon as possible.

There seems to be some problem when sending your message. Try again soon.

Founders blog

December 29, 2020 Season’s greetings from WhistleB: 2020 highlights for whistleblowing solutions
See all ›

WhistleB news

EU whistleblower directive April 13, 2021 More questions about the European Whistleblower Protection Directive
See all ›

Webinars

best practices whistleblowing April 20, 2021 Best practices for whistleblowing
See all ›

Media

New book helps companies establish a whistleblowing solution Sharp increase in number of whistleblowers during Corona Anonymity essential to trust in whistleblowing, according to new WhistleB customer survey